Perussuomalaisten naisehdokkaiden kuntavaaliteemoissa korostuvat hyvät palvelut, inhimillisyys ja turvallisuus

TIEDOTE 20.5.2021

Perussuomalaiset on kerännyt kuntavaalilistoilleen ennätykselliset 1239 naista ja näin tuplannut naisehdokkaiden määrän vuoden 2017 kuntavaaleista. Perussuomalaisten naisten kuntavaaliteemoissa korostuvat muun muassa hyvät lähipalvelut.
– Ihmiset maksavat usein korkeita veroja, joten suomalaisten on saatava rahoilleen vastinetta myös kuntien tuottamissa palveluissa. Esimerkiksi lähikoulut ja -päiväkodit sekä laadukkaat senioripalvelut ovat perussuomalaisille naisehdokkaille tärkeitä arvoja.

Myös turvallisuus on tärkeää naisehdokkaille. Suurien kasvukeskusten lähiöt voivat tuntua turvattomilta muun muassa sosiaaliperäisen maahanmuuton myötä, joka lisää segregaatiota ja levottomuutta. Kyselyn mukaan turvallisuus on nykyään jo tärkein tekijä, kun ihmiset valitsevat asuinpaikkaansa.
– Helsinki on surullinen hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun seuraamme Ruotsin tietä. Levottomat maahanmuuttajalähiöt tyhjenevät kantaväestöstä. Näille muuttajille tulee tarjota kunnissa turvallista ja kohtuuhintaista asumista myös vuokramarkkinoilla.

Myös soteuudistus huolettaa naisehdokkaita. Jo nyt on arvioitu, että uudistus tuo heti alkuun miljardien lisäkustannukset.
– Mistä tämä raha otetaan? Olemme huolissamme siitä, että verorasite vain kasvaa, eikä se edes riitä: palvelutarjontaa voidaan pahimmillaan joutua karsimaan juoksevien kustannusten kasvaessa räjähdysmäisesti. Hallitus on sivuuttanut täysin soteuudistuksen riskit!

Perussuomalaisten Naisten hallitus
Lisätiedot: Kike Elomaa: 050 5120 806

 

 

 

Kirjoitettu 23.5.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa