Perussuomalaiset Naiset: Maksutonta terapia-apua Vastaamon tietomurron uhreille: ”Yhdessä tämä rikos voidaan tehdä tyhjäksi”

TIEDOTE 29.10.2020

Perussuomalaiset Naiset vaatii laajaa maksutonta terapia-apua psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhreille. Kymmeniä tuhansia terapiakeskuksen potilastietoja ja -kertomuksia joutui rikollisten käsiin tietomurrossa, jonka jälkeen rikolliset ovat yrittäneet kiristää rahaa vastineeksi tietojen poistamisesta verkosta. Rikolliset ovat uhanneet julkaista tietoja internetin niin sanotussa pimeässä osassa, TOR-verkossa.

Perussuomalaiset Naiset toivoo, että rikoksen uhreille annetaan terapia-apua maksuttomasti. Tietyt tahot ovatkin jo ilmaista kriisiapua tarjonneet. Kriisiavun tarjoajia ja ohjeita on listattu tietovuotoapu.fi -sivustolle.

– Tämä on rikoksista mitä alhaisin. Ihmisten yksityisyyttä on loukattu röyhkeällä tavalla varastamalla tietoja yksityiselämästä. Terapiaan turvautuneet ihmiset ovat tilanteessa takuulla ahdistuneita ja loukattuja, eikä heillä kaikilla ole ketään, kenelle puhua. On kohtuutonta, että he joutuisivat vielä maksamaan avusta, jos he haluavat puhua tilanteesta ammattilaisen kanssa, Perussuomalaiset Naiset toteaa.

Perussuomalaiset Naiset kannustaa ihmisiä tietomurrosta huolimatta käyttämään terapiapalveluita, mikäli elämäntilanne sitä vaatii. Pelkona on, että ihmisten luottamus palveluiden luotettavuuteen kärsii.

– Psykoterapiassa ei ole mitään hävettävää. Se on suotavaa monelle ihan normaaleissa elämän risteyskohdissa, joissa on hyvä kuulla ulkopuolista ihmistä, joka ei katso asioita lähipiiristä. Ulkopuoliselle voi olla jopa helpompi puhua.

– On teetettävä perusteellinen selvitys siitä, mikä psykoterapiakeskus Vastaamon vastuu on tässä asiassa.

Perussuomalaiset Naiset vetoavat kansalaisiin, ettei kukaan jakaisi tai edes lukisi mahdollisesti eteen tulevia potilastietoja. Naiset muistuttavat lisäksi, että rikollisin keinoin saadun yksityistiedon levittäminen on rikos itsessään.

– Me voimme voittaa nämä alhaiset rikolliset yhdessä tukahduttamalla tiedonkulun. Näiden rikollisten kanssa ei tule neuvotella – heidän rikoksensa tulee tehdä tyhjäksi.

Perussuomalaisten Naisten hallitus

 

 

Kirjoitettu 29.10.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa