Perussuomalaiset Naiset: Kiitos jokaiselle, joka auttaa lähimmäistä

Joulun on antamisen aikaa, sanotaan. Joukossamme on kuitenkin monia, joilla ei ole antaa mitään edes läheisille, vaikka mieli tekisi, kun omat varat hädin tuskin riittävät elämiseen. Monessa lapsiperheessä silmäkulma kostuu, kun ei ole varaa ostaa edes omille lapsille jotain pientä.

Asiaa helpottamassa on erilaisia keräyksiä – muun muassa jo hyvin perinteiseksi muodostunut Joulupata-keräys, jonka varoista autetaan vähävaraisia perheitä. Tällaiset keräykset ovat hyväsydämisten ihmisten tekemää tärkeää työtä ja niiden merkitys on kasvanut.

Se ei kuitenkaan ole itseisarvo, että rikkaaksikin sanotussa maassamme on niin paljon sisäistä eriarvoisuutta, että vähävaraisin osa joutuu elämään yksityisten lahjoitusten varassa. Poliitikkojen on helppo ummistaa silmänsä ja sanoa, että joku muu hoitaa heitä. Niin ei kuulu olla. Yhteiskunnan kuuluu huolehtia heikoimmistaan.

Perussuomalainen arvo on, että omista huolehditaan. Siksi me ottaisimme suomalaisten kannalta toisarvoisista tai jopa haitallisista asioista ja panostaisimme niitä varoja suomalaisten hyvinvointiin. Näitä kohdennuksia olemme esittäneet muun muassa hoitoon ja hoivaan, lapsiperheiden toimeentuloon sekä yleisen hintatason madaltamiseen.

Köyhyys tai niin sanottu vähävaraisuus ei ole aina itseaiheutettua, vaikka kylmimmät ihmiset niin väittävät. Taloudellisten vaikeuksien takana on usein henkilökohtaisia tragedioita. Jokaisen olisi syytä muistaa, että vahvimmatkin meistä voivat joutua tällaisten tilanteiden mukaan. Älkäämme siis olko ylimielisiä, vaan antakaamme edes joulun ajatuksissa ymmärrystä.

Kiitos jokaiselle, joka auttaa heitä, joilla ei ole antaa enää muille. Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.

 

Perussuomalaisten naisten puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa ja Perusnaisten koko poppoo toivottavat hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

 

Kirjoitettu 23.12.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa