Perussuomalaiset kansanedustajat Savo-Karjalassa: ”Puolityhjät vastaanottokeskukset suljettava!”

TIEDOTE

30.6.2020

Useiden medialähteiden mukaan Maahanmuuttovirasto sulkee vastaanottokeskuksia ympäri Suomen. Savo-Karjalasta sulkeutuvat Paiholan sekä Lieksan ja Siilinjärven vastaanottokeskukset. Päätösten syynä ovat vajaat paikat, joita on kallista ylläpitää. Joukko Savo-Karjalan kansanedustajia ryntäsi puolustamaan matalan täyttöasteen vastaanottokeskuksia.

”Me emme olleet mukana tuossa kannanotossa, jossa vaaditaan, että puolityhjiä vastaanottokeskuksia pitäisi pitää veronmaksajien rahoilla auki. Ei tällainen ole järkevää politiikkaa, vaan suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlausta. Tällä hetkellä Suomen vastaanottokeskuksissa on yhteensä 1400 tyhjää paikkaa.” kansanedustaja Sanna Antikainen kuvailee.

Vastaanottokeskusten määrää karsitaan, koska turvapaikanhakijoita ja pakolaisia on tullut vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

”Suomella ei ole varaa, varsinkaan korona-aikana, turvapaikanhakijoista koituviin kuluihin. Suomi maksaa 3 miljoonaa euroa päivässä kehitysapua, mikä on enemmän kuin tarpeeksi”, kansanedustaja Minna Reijonen huomauttaa.

Vastaanottokeskuksista on myös aiheutunut negatiivisia vaikutuksia. Näistä kaikista on uutisoitu viime vuosina paljon eri medioissa.

”Vastaanottokeskusten kuluista vastaa valtio, siis suomalaiset veronmaksajat. Emme voi käsittää, että joku haluaa tuhlata suomalaisten veronmaksajien rahoja pitämällä tyhjiä paikkoja auki vastaanottokeskuksissa. Ei tämä ole mitään aluepolitiikkaa, vaan se on suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlauspolitiikkaa”, kansanedustaja Jussi Wihonen päättää.

Lisätietoja
Sanna Antikainen 09 432 3063
Minna Reijonen 09 432 3135
Jussi Wihonen 09 432 3172

 

 

 

 

Kirjoitettu 30.6.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa