MeToo – Suonenjoki

Minusta on väärin, että asuinpaikan (metsien), sukupuolten (miehet) tai viiksimallin mukaan leimataan ihmisiä eduskunnassa ahdistelijoiksi tms. Maalla asuminen ei tee ketään häiriköksi vaan huono käytös. Kaupungissa asuvat viiksettömät naisetkin ahdistelee ja häiritsee sekä puhuu rumia.

Minusta oli hienoa, että MeToo -kampanja tuotiin Suomeen. Puheet käytiin eduskuntatalolla televisiokameran edessä, kun Haatainen (SDP) avasi oman presidenttivaalikampanjan. Ajattelin, että keskustelu tuodaan demarien puolesta koko Suomeen valtuustoihin.
Valitettavasti se olikin vain vaalipuhetta.

Perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmä otti kopin MeToo -kampanjasta ja toi sen käsittelyyn valtuustoaloitteena. Suonenjoki selvittää miten esim. koululaiset voivat kertoa kokemuksistaan? Mitä sitten tapahtuu? Joissakin kouluissa on ollut koulun maine tärkeämpi kuin oppilaan koskemattomuus ja asiasta on vaiettu. Tutkimuksen mukaan koululaisista 30% on kokenut ahdistelua ja häirintää.

Suojellaan edes lapsiamme ja turvataan heille ahdistelu- ja häirintävapaa kouluympäristö ja vapaa- aika. Vastuu on meidän aikuisten!

Pia Pentikäinen
Suonenjoen kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset Naiset ry:n hallituksen jäsen

 

Kirjoitettu 12.2.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa