Lakialoite 1990-luvun laman velkaantuneiden auttamiseksi

Tiedote 23.2.2018
1990-luvun lama runteli pahasti Suomen valtiota ja kotitalouksiamme. Velkaantuminen lisääntyi vauhdilla ja monilta meni koko omaisuus. ”Moni ylivelkaantui työpaikan menetyksen, korkojen nousun tai takausvastuiden seurauksena ja kaikki eivät ole vielä tänäkään päivänä selvinneet 90-luvun laman jysäyksestä”, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa vakavana.

Vanhat puolueet ovat jo vuosia puhuneet laman uhrien auttamisesta, mutta käytännön toimet ovat jääneet sanoja vaatimattomammiksi. Perussuomalaiset ovat yrittäneet nostaa laman myötä velkaantuneiden asiaa esille ja laatineet lukuisia valtiopäivätoimia heidän asemansa helpottamiseksi. ”90-luvun laman alkamisesta on jo vierähtänyt yli 25 vuotta ja yhä edelleen tuhannet suomalaiset ovat veloissa tämän taantuman seurauksena”, muistuttaa Elomaa.

Elomaa on laatinut lakialoitteen jossa ehdotetaan muutettavaksi yksityishenkilön velkajärjestelystä annetun lain 10 a § siten, että velkajärjestely voitaisiin myöntää sillä perusteella, että velkaantuminen on tapahtunut 1990-luvun laman seurauksena. Käytännössä velkajärjestelty auttaisi ihmisiä selviämään velkataakastaan ja mahdollistaisi uuden alun puhtaalta pöydältä. ”Mielestäni tämä aloite toisi käytännön helpotusta monien ihmisten arkeen ja toivon saavani aloitteelle mahdollisimman paljon kannatusta yli puoluerajojen”, Elomaa lopettaa.

Lisätietoja
Ritva ”Kike” Elomaa
puh. 050 5120 806

Kirjoitettu 24.2.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa