Juvonen ärähti demariedustajan vihjailusta: Faktat kuntoon – ”Miksi syytit perussuomalaisia ihmisvihamieliseksi puolueeksi?”

Tiedote 23.2.2018

Sdp:n Mika Kari nosti tänään eduskunnassa perussuomalaisten ulkomaalaislakiin liittyvän lakialoitteen lähetekeskustelussa esiin entisen puheenjohtaja Timo Soinin toteamuksen, että perussuomalaiset olisi ihmisvihamielinen puolue. Mika Kari halusi lausunnollaan antaa näin kritiikkiä perussuomalaisten laatimalle lakialoitteelle, jossa esitetään, että ulkomaalaisen säilöön ottaminen olisi mahdollista käännyttämistä seuraavana toimenpiteenä, mutta muistuttaa myös salissa ja lehterillä olevia kuuntelijoita Soinin sanoista. Mika Karin tulkinta ulkopuolisen henkilön perussuomalaisista antamasta tulkinnasta vaatii oikaisua ja esitetyt vihjailut selvennystä, perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen sanoo

Timo Soini kommentoi entistä puoluettaan (28.7.2017 Aamulehti) ihmisvastaiseksi puolueeksi. Perusteluina ihmisvastaisuudesta hän mainitsi tasa-arvoisen avioliittolain kannattamisen ja tulevan eutanasia kansalaisaloitteen, jonka mahdollinen kannattaminen näyttäytyi hänelle ”ihmisvastaisena”. Soinin toteamukseen ei liittynyt kielteisen turvapaikan saaneiden tilanne tai Suomen tai perussuomalaisten reagointi näihin teemoihin. Entinen perussuomalainen Soini sanoo näin tasa-arvoisesta avioliittolaista: Jos Halla-aholta kysyy, onko perussuomalaiset kristillissosiaalinen puolue, hän ei voi ikinä vastata siihen myöntävästi, Soini sanoo ja muistuttaa Halla-ahon jo ilmoittaneen, että tasa-arvoisesta avioliitosta äänestämisen olisi pitänyt olla perussuomalaisten kansanedustajille omantunnon asia, eikä perussuomalaisten yhteinen kanta. Sekä Soini eutanasiasta: Vielä tullaan näkemään, että perussuomalaiset alkavat kannattaa eutanasiaa. Se on suoraa seurausta ihmisvastaisesta linjasta.”

– Mika Kari vetosi puheessaan Soinin lausuntoihin, mutta näkyi samalla unohtavan sen, että mihin asioihin vedoten ex- puolueen puheenjohtaja syytti aikoinaan jättämäänsä puoluetta eli perussuomalaisia, ihmisvastaisuudesta (28.7.2017). Kysynkin Mika Karilta, että allekirjoittaako hän sellaiset ajatukset, että sellainen puolue tai ne puolueen jäsenet, jotka kannattavat tai kannattivat edelleen tasa-arvoista avioliittolakia tai eutanasiaa, ovat ihmisvihamielisiä.
Miksi Kari syytti perussuomalaisia ihmisvihamieliseksi puolueeksi? Karin puoluetaustan huomioiden olisin luullut, että hän olisi ollut tyytyväinen siitä, että esimerkiksi tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvään keskusteluun ei liittyisi vihamielisyyttä vaan että asiaa voi myös reilusti ja rohkeasti kannattaa. Myös eutanasia – kansalaisaloitteen ympärillä käytyyn keskusteluun ja tuleviin päätöksiin suhtautumisen luulisi olevan jokaisen kansanedustajan omassa harkinnassa eli niin sanottuna omantunnonvapautena. Se, että joku sanelisi tuohonkin asiaan äänestyspakon, on mielestäni enemmänkin ihmisvihamielistä. Perussuomalaisilla on eutanasia -kansalaisaloitteeseen omantunnonvapaus.

Väitän, että Perussuomalaiset ovat nyt enemmän inhimillinen ja ihmisystävällinen puolue kuin koskaan aikaisemmin. Onkin ikävää, että tämä ymmärrys ei ole välttämättä välittynyt sdp:lle eduskunnassa. Tulkaapa juttusille kanssamme, juttelemalla nämäkin asiat selviävät. Ei ikävillä vihjailuilla tai syytöksillä, Juvonen sanoo.

Arja Juvonen
Kansanedustaja
050-5311 108

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoitettu 24.2.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa