Helsingin perussuomalaiset Naiset: lasten sukupuolielinten silpomisen on loputtava

PerusNaiset Helsingin kannanotto lasten silpomisiin 12.6.2020

 

Helsingin PerusNaiset Helsinki ry vaatii, että Helsingin peruskouluissa otetaan käyttöön lasten sukuelinten silpomisen ennaltaehkäisyn toimintasuunnitelma, joka sisältää myös arvion siitä, miten näitä törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön omaavia tekoja saatetaan rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Seura-lehdessä tuotiin esille, että vuoden 2019 toisen asteen opiskelijoille tehdyssä kouluterveyskyselyssä kysyttiin ensimmäistä kertaa, onko vastaajan sukuelimiä silvottu. THL:n 5.6.2020 julkaiseman raportin mukaan 80 ilmoitti olevansa silvottu ja heistä 51 oli syntynyt Suomessa. Tämä on osoitus siitä, että tytöt eivät ole turvassa silpomiselta edes Suomessa.

”Todellinen tilanne saattaa olla karumpi, sillä silvottuja voi olla jo peruskouluikäisissäkin, joilta asiaa ei ole tiedusteltu”, toteaa PerusNaiset Helsingin puheenjohtaja Nina Strandén.

Suomessa arvioitiin vuonna 2019 olevan noin 10 000 silpomisen läpikäynyttä tyttöä ja naista, jonka lisäksi silpomisen riskissä arvioitiin olevan jopa tuhansia.

”Huolestuttavia viestejä kuuluu myös siitä, että koulujen loma-aikoina lapsia saatetaan lomamatkoilla silpoa, riskissä arvioidaan olevan jopa 3000 tyttöä.”, sanoi valtuutettu Mari Rantanen jo tuolloin.

Perussuomalaiset jättivät maaliskuussa 2019 valtuustoaloitteen, jossa vaadittiin koko kaupungin laajuista lasten sukuelinten silpomisen ennaltaehkäisyn toimintasuunnitelmaa. Tämä sisälsi myös arvion siitä, millä tavoin kaupunki voi olla mukana saattamassa näitä törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön omaavia tekoja rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Valitettavasti aloitteen allekirjoitti vain 17 muuta valtuutettua, Perussuomalaiset ainoana yhtenäisenä ryhmänä. Ongelma keskittyy erityisesti Helsinkiin, jonka tulisi puuttua asiaan viipymättä ja osoittaa, että tätä brutaalia perinnettä ja kulttuurin osaa ei Suomessa hyväksytä.

PerusNaiset Helsinki peräänkuuluttaa yhteiskunnallista vastuuta lasten ja nuorten terveydestä, hyvinvoinnista ja heidän oikeudestaan määrätä omasta kehostaan.

 

Ajankohtaista aiheesta:

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/kouluterveyskysely-yli-50-suomessa-syntynytta-tyttoa-on-ymparileikattu/

https://thl.fi/fi/-/kouluterveyskysely-suomessa-vahan-tyttoja-joiden-sukuelimet-on-ymparileikattu-osa-ei-osannut-vastata-kysymykseen

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/nain-thl-haivytti-uutisen-laajasta-ihmisoikeusloukkauksesta/

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/09/02/kehoni-on-minun

 

Lisätietoja:

 

PerusNaiset Helsinki ry

Nina Strandén

puheenjohtaja

040-8256326

Kirjoitettu 12.6.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa