Elomaa ja Meri: Tuulivoiman lisärakentaminen ja kaavat jäihin

Sadat perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa sairastumisen takia. Vakavaa oirehtimista on ilmennyt rannikkovyöhykkeellä aina Satakunnasta Tornionjokilaaksoon saakka. Alueille on kahden viimeisen vuoden aikana rakennettu ensimmäisiä isoja (3 MVW – 5 MW) teollisen mittakaavan tuulivoimaloita. Ihmisten oireet ovat unihäiriöitä, korvaoireita, tinnitystä, päänsärkyä, kohonnutta verenpainetta, huimausta ja ahdistusta. Epätoivoiset asukkaat ovat kaksi vuotta yrittäneet saada apua muilta puolueilta. Ihmisten oireilu ja sairastaminen pitää ottaa aina vakavasti. Pahinta ihmisen kannalta on, jos selvät oireet kuitataan luulosairautena.

Asukkaat ottivat yhteyttä perussuomalaisiin kolmisen kuukautta sitten. Perusuomalaiset suhtautui vakavasti kansalaisten hätään, ja nyt terveysvaikutusselvitys tehdään sosiaali- ja terveysministeriön johdolla. Kuntapäättäjien on pysäytettävä uusien tuulivoimaloiden rakentaminen ja laitettava kaavat jäihin terveysvaikutustutkimuksen ajaksi.

”Tutkimuksen pohjalta saadaan päättäjille vihdoin kaivattua tietoa, jonka pohjalta voidaan arvioida sekä nykyisten että suunnitteilla olevien voimaloiden toimintaa sekä sijoittamista ja turvallista etäisyyttä suhteessa asutukseen ja tuotantoeläinsuojiin”, korostaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ritva Elomaa.

Tuulivoiman syöttötariffijärjestelmä suljetaan

Perussuomalaisten vaatimuksesta Sipilän hallitus sulkee tuulivoimaloiden syöttötariffijärjestelmän ensi vuonna. Uusia syöttötariffeja ei sen jälkeen enää myönnetä. Samoin perussuomalaisten vaatimuksesta aloitetaan selvitystyö tuulivoimaloiden infraäänen leviämisestä, laajuudesta ja voimakkuudesta sekä terveysvaikutuksista ihmisiin ja tuotantoeläimiin.

”Tuulivoiman tulevaisuus, mahdollisine tukijärjestelmineen, selviää vasta terveysvaikutustutkimuksen jälkeen. Valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa. Nämäkin päätökset osoittavat konkreettisesti sen, mihin perussuomalaisia tarvitaan hallituksessa”, toteaa eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Leena Meri.

Lisätiedot:
Kansanedustaja Ritva Elomaa, ritva.elomaa@nulleduskunta.fi puh. 09 432 3022
Kansanedustaja Leena Meri, leena.meri@nulleduskunta.fi puh. 09 432 3165

Kirjoitettu 24.11.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa