Edustaja Rantanen (ps) vaatii ulkomaiden riskilentojen lopettamista: ”Kuka hautoo päätöstä?”

TIEDOTE 17.8.2020

Mm. Pohjois-Makedonian Skopjesta on lentänyt Suomeen lentoja, joiden matkustajilla tiedetään olleen jo yhteensä 43 koronatartuntaa. Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen vaatii riskilentojen lopettamista.

– Mitä järkeä on antaa lentojen jatkua, joilla on ollut tällainen määrä koronatartunnan saaneita? Tartuntakanava olisi pitänyt viheltää poikki heti, kun testitulokset olivat selvillä, Rantanen sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) on viestittänyt uutislähteille, että ilmailulaki mahdollistaa yksittäisen lennon kieltämisen tietystä kohteesta liikenne- ja viestintäviraston määräyksellä, mutta se edellyttää valtioneuvoston tai terveysviranomaisten päätöstä.

– Kuka vielä hautoo päätöstä, hallitus vai terveysviranomainen, Rantanen kysyy.

THL on luokitellut Pohjois-Makedonian korkean riskin maaksi maassa vallitsevan tartuntatilanteen vuoksi. Suomesta Skopjeen avautunut yhteys on siivittänyt Pohjois-Makedonian matkustajamäärät 411 %:in kasvuun.

– Aivan kuin keväästä ei oltaisi opittu mitään. Korona saa matkustaa vapaasti, kunnes ollaan taas poikkeustilan kynnyksellä, Rantanen päättää.

Lisätietoja:
Kansanedustaja Mari Rantanen
09 432 3178
mari.rantanen@nulleduskunta.fi

 

 

 

Toimeksi saaneena,

 

Timo Karhunen

Kansanedustaja Jari Ronkaisen ja kansanedustaja Mari Rantasen avustaja | Assistant to Members of Parliament Jari Ronkainen and Mari Rantanen

+358 9 432 4141 | +358 50 574 2167

timo.karhunen@nulleduskunta.fi

00102 Eduskunta

 

Kirjoitettu 17.8.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa