Antikainen: Miksi hallitus ei noudata eduskunnan linjausta ravintolarajoitusten kuntakohtaisuudesta kuin Lapissa?

TIEDOTE 30.3.2021

Sunnuntaina eduskunnan päätöksellä kolmeksi viikoksi jatkettu ja uusiin maakuntiin laajennettu ravintoloiden sulkeminen puhuttaa Itä-Suomessa.
”Aiemmin ravintolat ovat saaneet olla auki hyvin hallinnassa pysyneen tautitilanteen vuoksi, mutta nyt myös Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan ravintolat pysyvät suljettuna 18.4. asti. Ainoastaan ruuan ulosmyynti on sallittua. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on kuitenkin edelleen epidemian perustasolla, vaikka ravintolasulku ulotettiin nyt myös sinne”, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee.

Perustuslakivaliokunta on kuitenkin edellyttänyt koko ajan rajoitusten oikeasuhtaisuutta ja välttämättömyyttä.

”Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa tautitapaukset keskittyvät Joensuuhun, jossa on tällä hetkellä liki 400 todettua tartuntatapausta. Samaan aikaan muissa kunnissa tapauksia on hyvin vähän. Esimerkiksi Liperissä 16, Nurmeksessa 11 ja Outokummussa 16. Eduskunta edellytti tarkkarajaisempaa sääntelyä niissä maakunnissa, joiden pinta-ala on suuri ja asukastiheys pieni, mutta tällainen tarkastelu tehtiin ilmeisesti näön vuoksi ainoastaan Lapissa”, Antikainen moittii.

Kohtuuttominta Antikaisen mukaan on tapa, jolla rajoitukset tuotiin Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan.

”Koko maakunnan ravintolat suljettiin erittäin lyhyellä varoitusajalla, jolloin ravintolayrittäjille ei jäänyt minkäänlaista aikaa sopeuttaa toimintaansa. Tämä on täysin kohtuutonta niitä paikkakuntia kohtaan, joiden koronatilanne on edelleen hyvin hallinnassa. Pienten paikkakuntien ravintolayrittäjät ovat vaarassa menettää elantonsa, koska hallitus haluaa ampua tykillä kärpästä. Eikä hallitus tietenkään ole valmis korvaamaan kiinteitä kustannuksia sataprosenttisesti, vaan korvauksia tulee murto-osa, jos lainkaan, ja useiden viikkojen viiveellä. Tämä ei riitä auttamaan ravintolayrittäjiä, joista monen kassa on jo aikaisempien rajoituksien seurauksena lähes tyhjä”, Antikainen kritisoi.

Lisätietoja:
Sanna Antikainen
050 514 3140

 

Kirjoitettu 30.3.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa