Antikainen: Esitän vuoden 2021 Nobelin rauhanpalkintoa presidentti Trumpille

TIEDOTE 31.10.2020

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on tänään lähettänyt Nobel-komitealle kirjeen, jossa esitetään vuoden 2021 Nobelin rauhanpalkintoa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille.

”Presidentti Trump on auttanut Israelia ja arabimaita ottamaan merkittävän, konkreettisen askeleen kohti rauhaa Lähi-idässä. Rauhansopimukset Israelin ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien sekä Bahrainin välillä edistävät alueen vakautta ja kannustavat alueen muita maita noudattamaan esimerkkiä. Nämä sopimukset ovat ensimmäiset 26 vuoteen ja on merkkejä siitä, että Saudi-Arabia, Sudan ja Oman saattavat myös solmia rauhansopimukset Israelin kanssa”, Antikainen perustelee.

Lähi-idän rauhanprosessin edistyminen on ollut rauhanpalkinnon perusteena aiemminkin.

”Aikaisemmin Nobelin rauhanpalkinnon ovat saaneet muun muassa Palestiinan Jasser Arafat sekä Israelin Jitzhak Rabin ja Shimon Peres Lähi-idän rauhan edistämisestä vuonna 1994, sekä Yhdysvaltain presidentti Jimmy Carter vuonna 2002 työstään rauhanomaisten ratkaisujen kansainvälisiin konflikteihin edistämisessä. Palkinnon on saanut myös vuonna 2008 presidentti Martti Ahtisaari sekä vuonna 2009 presidentti Barack Obama kansainvälisen diplomatian vahvistamisesta, joten perusteet myöntää rauhanpalkinto ensi vuonna presidentti Trumpille kahden konkreettisen, merkittävän rauhansopimuksen aikaansaamisesta ovat vahvat”, Antikainen korostaa.

Rauhanpalkinnon myöntämisen Trumpille puolesta puhuu myös se, että Trumpin presidenttikaudella Yhdysvallat ei ole ajautunut mukaan uusiin aseellisiin konflikteihin.

”Viiden Trumpia edeltäneen presidentin aikana Yhdysvallat osallistui lukuisiin uusiin aseellisiin konflikteihin. Trump ei ole aloittanut yhtään uutta sotaa, mutta on jämäkällä persoonallaan ja päättäväisyydellään saattanut muiden aloittamia konflikteja päätökseen. Hän on Yhdysvaltain presidenttinä tehnyt suurimman työn rauhan eteen sitten Jimmy Carterin”, Antikainen kiteyttää.

Lisätietoja:
Sanna Antikainen
050 5143 140

 

 

 

Kirjoitettu 31.10.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa