Antikainen: Elpymispaketti on hylättävä!

TIEDOTE 11.5.2021

Edustaja Antikaisen puheenvuoro: Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä:

Käsittelemme täällä tänään EU:n elvytyspakettia. Pääministeri Sanna Marin neuvotteli omien sanojensa mukaan ”hyvän paketin” suomalaisille. Tulos oli niin ”hyvä”, että me suomalaiset maksamme paketista yli kaksi kertaa enemmän, mitä me siitä takaisin saamme. Suomi maksaa 6,6 miljardia ja saa takaisin noin 2,7 miljardia. Hallitus ja pääministeri ovat tehneet totuudentaivuttamisen maailmanennätyksen kehuessaan itseään, omia toimiaan ja selitellessään, kuinka ”hyvä” ja ”ainutkertainen” paketti on.

Todellisuus on karumpaa kuin pääministerin ja hallituksen omakehu ja ylistyssanat. Oikeasti neuvottelutulos on yksi historian suurin epäonnistuminen, EMÄMUNAUS ja elpymispaketti asettaa Suomen talouden ja itsenäisyyden vaakalaudalle.

EU:ssa suunnitellaankin jo tulevia paketteja, nyt kun maksajat tiedetään. Euroopan komission johtavat talousasiantuntijat arvioivat, että unionin elvytyspaketista voi muodostua pysyvämpi toimintamalli ja lisäksi komission varapuheenjohtaja on kertonut kuinka:
”Mitä paremmin onnistumme tämän järjestelyn toimeenpanossa, sitä enemmän on tilaa keskusteluille pysyvästä välineestä, joka olisi todennäköisesti luonteeltaan samankaltainen.”

Siinä teille ”ainutkertainen ja väliaikainen” väline. Huh huh.

Elpymisrahasto vie myös Suomen kohti tulonsiirtounionia ja liittovaltiota. Euroalue on toistamassa elpymispaketin kanssa kaavaa, joka on pätenyt tähän asti käytännössä kaikissa menneissä yhteisvaluutta-alueissa. Niillä on ollut käytännössä kolme erilaista tietä:

– Tie poliittiseen tulonsiirtounioniin eli liittovaltioon
– Exit-mekanismin eli poistumisreitin luomiseen tai kolmas tie, joka vie yhteisvaluuttaliiton hajoamiseen.

Hallitus on tällä hetkellä valitsemassa ensimmäisen tien, tien kohti itsenäisyyden menetystä, tie kohti EU-liittovaltiota.

Tämän lisäksi massiivinen elpymispaketti asettaa Suomen talouden vaakalaudalle miljardien suorien tukien ja maksujen kanssa. Viimeinen eräpäivä maksuille olisi 2058. Te hallituspuolueet olette laittamassa lapsenne ja lastenlapsenne velkavankeuteen. Eikö teitä hävetä??

Kuka sitten hyötyy paketista? Espanja esimerkiksi saa paketista niin paljon rahaa, että siellä kokeillaan nelipäiväistä työviikkoa ja perustuloa, Italiassa taas superlapsilisää. Vaikka Italiassa valtio on köyhä, siellä kansalaiset ovat rikkaita, ja jopa Italian omat viranomaiset, toistan, ITALIAN OMAT VIRANOMAISET, ovat varoittaneet EU:ta siitä, että Italialle ohjattavasta tukipaketin 28 prosentin osuudesta merkittävä osa voi valua mafian käsiin. Italian viranomaisten varoituksille asiasta hallitus on naureskellut.

 

Hallitus on pyrkinyt esittämään, että rahaston elvytysvaikutus olisi Suomelle merkittävä. Tämäkin, kuten oikeastaan kaikki hallituksen puheet koskien elpymispakettia, on totuudentaivuttamisen maailman ennätys. Esimerkiksi hallituksen OMA Valtioneuvoston julkaisuja 2021 kertoo ”Suomen kestävän kasvun ohjelma – alustava elpymis- ja palautumissuunnitelma” tekstissään, kuinka mikroskooppinen vaikutus elpymispaketilla on Suomen talouteen. Paketti kasvattaa valtioneuvoston julkaisun mukaan Suomen bruttokansantuotetta (bkt) 0,5 %-yksikköä 2021–2023 ja alustavan arvion mukaan kasvupaketti voisi kasvattaa potentiaalisen tuotannon kasvua 0,1 % vuosittain keskipitkällä aikavälillä. Taloustieteen tohtori Juha Tervala arvioi, että EU-jättipaketin nettovaikutus Suomen taloudelle voi olla jopa kielteinen.

Lisäksi hallitus on perustellut pakettia viennin elpymisellä Euroopassa, joka vaikuttaisi Suomen vientiteollisuuteen. Tässäkin taas taivutellaan totuutta, koska ”lainaus dosentti Tervalan lausunnosta valtiovarainvaliokunnalle”:

”Elpymisvälikokoisuuden nettovaikutus Suomen taloudelle voi olla kielteinen, koska väline elvyttää Etelä- ja Itä-Eurooppaa Länsi- ja Pohjois-Euroopan kustannuksella”

Suomen vientimaiden top kymmenessä 2020 ei ole esimerkiksi Italiaa tai Espanjaa, joka hyötyy eniten elpymispaketista.

Hyvä hallitus, kysyn teiltä: jos tämä elpymispaketti hyväksytään ja te olette hallituksessa silloin, kun euroaluetta kohtaa seuraava velkakriisi, tajuatteko te silloin, että te rahoitatte rahaongelmaisia maita, joilla ei ole minkäänlaista halua laittaa asioitaan kuntoon? Käsi sydämellä, milloin te ymmärrätte sanoa muiden rahanpyynnöille ei, vai tuleeko sellaista aikaa ikinä? Kun sama maa tulee kerta toisensa jälkeen pyytämään uutta vippiä, vaikka edellistäkään ei ole maksettu takaisin, milloin te huomaatte, että kyseessä on kuvio, joka toistuu, eikä kertaluonteinen ongelma?

Henkilökohtaisesti en voisi koskaan tukea tällaista pakettia, jossa lahjoitetaan suomalaisten verorahoja muille maille ja laitetaan Suomen itsenäisyys vaaraan. Me perussuomalaiset tulemme varmasti äänestämään EI, ei elpymispaketille. Hallituksen toivoisin totuuden taivuttamisen sijaan alkavan katsoa faktoja unelmahötön sijaan. Elpymispaketti on HYLÄTTÄVÄ.

Lisätietoja:
Sanna Antikainen
050 514 3140

 

Kirjoitettu 11.5.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa