Vanhustenhoitoko ei ole meille tärkeää?

Kommentti Ylen uutiseen 20.3.2017

Ylen toimittaja Tiina Merikanto analysoi Yle-uutisten verkkosivuilla 20.3., että vanhustenhuolto ei kiinnosta poliitikkoja. Haluan oikaista asian.

Merikanto otsikoi juttunsa raflaavasti: ”Ihmiset pitävät tärkeänä, poliitikkoja ei puhuta – miksi vanhusten kohtelu on hyljeksitty vaaliteema?”

Arvoisa toimittaja Merikanto, meillä Perussuomalaisissa naisissa vanhustenhoito on ollut ykkösteemoja jo monissa vaaleissa ja vaalien välillä. Olen itse käyttänyt aiheesta monta puheenvuoroa ja kansanedustajamme Arja Juvonen, alan ammattilainen on pitänyt vanhusten asioita esillä hyvin tehokkaasti.

Jutussa kerrotaan, että vanhustenhoito, vanhuspalvelut, kotihoito, vanhuspalvelulaki ja omaishoito ovat äänestäjien mielestä vaalien tärkeimpiä teemoja. Tiedämme sen, koska vaalikentillä ja vaalien välillä kierrämme kansan parissa kuuntelemassa niitä huolia ja murheita, joita ihmisillä on.

Merikanto on koonnut juttuunsa vaaliteesejä – kotihoitoa on uudistettava, tuttu hoitaja, yhdenvertainen hoito, palvelujärjestelmän uudistus jne. Loistavia teesejä ja väittäisin, että juuri näiden ja monien muiden syiden vuoksi olemme tekemässä vuosisadan uudistusta sosiaali-ja terveydenhoitoon. Yksistään se osoittaa, että poliitikot ovat kuin ovatkin ottaneet vanhusten asian omakseen.

”Vanhustenhoito loistaa toistaiseksi poissaolollaan vaalikeskusteluista”, jutussa väitetään. Ei se ainakaan meidän puheenvuoroistamme puutu.

Ja jos Yle ei ole siihen kiinnittänyt huomiota, niin mars studioon pitämään vaalipaneelia aiheesta. Meiltä löytyy asiaan vihkiytyneitä keskustelijoita, vanhustenhoidon ammattilaisia ja vanhuksia, joilla on asiaan paljonkin sanomista.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa