Tärkein on isänmaan rakkaus

Perussuomalaisten naisten tärkein yhteinen tekijä on rakkaus isänmaata kohtaan. Tänä vuonna haluamme erityisesti muistaa heitä kirjoituksellamme, jotka ovat vapaan Suomen meille taistelleet.

Sotaveteraanien puolesta on keskusteltu eduskuntaa myöten jo vuosikymmeniä. Käytännön toimet sotaveteraanien eteen eivät ole aina pysyneet näiden puheiden perässä. Vuosien vieriessä vastustamattomasti eteenpäin valitettavan moni itsenäisyytemme takuumiehistä tai naisista on poistunut keskuudestamme.

Vielä elossa olevista sotiemme veteraaneista on huolehdittava parhaalla mahdollisella tavalla. Kunniavelka on niin suuri, ettei sitä voi millään täysin hyvittää, mutta vähintä mitä me nuoremmat sukupolvet voimme antaa, on asianmukainen tuki ja välttämättömät palvelut sankareille ja heidän leskilleen.

Eduskunta päätti juuri yksissä tuumin korottaa rintamalisää 50 eurosta 125 euroon. Tämä on vähintä, mitä me voimme veteraanien eteen tehdä.

Raha ei kuitenkaan ratkaise läheskään kaikkea. Monilla veteraaneilla käytännön avun tarve on todella suuri. On päivänselvää, että kun veteraanien keski-ikä on yli 94 vuotta, niin hoivapalvelujen tarve korostuu.

Kaikilla ei ole varaa niitä maksaa omasta pussista, joten yhteiskunnan apu on äärimmäisen tärkeää. Nyt onkin käsillä viimeiset vuodet, kun voimme vielä osoittaa veteraaneille arvostusta kohdentamalla resursseja heille suunnattuihin palveluihin ja kuntoutukseen.

Veteraanien tukeminen on edennyt poliittisen päätöksenteon puolella liian verkkaisesti. Asiasta on puhuttu paljon, mutta veteraanien hyvinvointia parantavia uudistuksia on toteutettu eri hallitusten toimesta niin sanotusti pieni palanen kerrallaan.

Perussuomalaiset Naiset vetoaa, että veteraanien kuntoutukseen panostetaan toden teolla. On erittäin väärin, että rahaa riittää täysin toissijaisiin projekteihin, mutta samanaikaisesti unohdamme itsenäisyyden meille turvanneiden ihmisten tarpeet.

Itsenäisyys on mahdollistanut meille elämän vapaassa ja maailmanlaajuisessa vertailussa hyvinvoivassa oikeusvaltiossa. Se on mittaamattoman arvokas asia.

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa