Perussuomalaiset Naiset huolissaan kasvavasta yksinäisyydestä: ”Vetoamme, että autatte lähimmäistä”

Perussuomalaiset Naiset ovat huolissaan koronakriisin aiheuttamasta lisääntyneestä yksinäisyydestä. Jo valmiiksi yksinäisyydestä kärsivien ikäihmisten tilanne on vaikeutunut, kun riskiryhmäläiset joutuvat välttämään ihmiskontakteja erityisen tarkasti.

– Joulu lähestyy ja yksin asuvia on maassamme yli 1 200 000. Joulun aika voi olla monelle heistä erityisen raskas nyt, kun sukulaiset saattavat pakon edessä rajoittaa vähäisiäkin vierailuja. Palvelutalojenkin vierailuja on rajoitettu, naiset muistuttavat.

Vaihtoehtoisia tapoja tapaamiselle

Naiset toivovat, että yksinäisten ihmisten tuttavat ja sukulaiset muistavat olla yhteydessä läheisiinsä kuitenkin kaikin mahdollisin keinoin.

– Läheiset – ja kaikki muutkin – voisivat olla enemmän yhteydessä puhelimitse, joulutervehdyksillä ja mahdollisuuksien mukaan tapaamisilla, joissa turvaetäisyys ynnä muu on huomioitu. Monella on aikaa tehdä jotain hyvää lähimmäistensä hyväksi edes etänä.

Kotipalvelun resurssit eivät riitä

Yli 75-vuotiaista asuu yli 90 prosenttia kotona ja yli 85-vuotiaistakin neljä viidesosaa. Perussuomalaiset Naiset huomauttaa, että heille ei mahdollisen kotipalvelun juttuseura riitä.

– Kotihoitajat ovat liikkeellä kuntien kireän taloustilanteen vuoksi kovassa kiireessä. Aikaa on hädin tuskin välttämättömiin asioihin. Siitä ei voi hoitajia syyttää. Meidän tuleekin kaikkien katsoa peiliin ja auttaa lähimmäisiämme.

– On tietysti olemassa vanhuspalveluyrityksiä, jotka tarjoavat tuntihinnalla jonkun käymään ja vaikka ihan juttuseuraksi ja ulkoileman, mutta vain harvoilla on sellaiseen varaa. Sellainen voi maksaa satoja euroja kuukaudessa.

Perussuomalaisten naisjärjestö vetoaa läheisapuun vaikeassa tilanteessa.

– Emme saa unohtaa ihmisiä, jotka ovat hyvinvointimme rakentaneet.

 

 

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa