Käykää äänestämässä!

Perussuomalaiset Naiset ry on huolissaan siitä, miten vaisu äänestysprosentti ja vaaleissa nukkuminen vaikuttavat demokratiaan.

”Olen ollut politiikassa mukana 50 vuotta ja jatkan edelleen. Joulun alla 1967 hain puoluetoimistoon töihin, olin silloin 19-vuotias. Sillä tiellä ollaan. Eino Poutiainen ja Veikko Vennamo palkkasivat minut,” puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen muistelee hymyillen.

Leppänen on ehtinyt poliittisen uransa aikana nähdä monenlaisen Suomen, monia hallituksia ja vaaleja. Tänä päivänä hän on huolissaan muun muassa siitä, että kansa on jakautunut entistä enemmän hyväosaisiin ja huono-osaisiin. Tutkimusten mukaan ne, joilla menee huonosti, jättävät helposti äänestämättä.

”Yhteisiä asioita hoidetaan äänestämällä ehdokkaita. Jos omassa elämässä on asioita, joita pitää parantaa, silloin on ehdottomasti mentävä antamaan äänensä. Yhteiskunnan epäkohtia pitää korjata yhdessä, vain äänestämällä voi vaikuttaa. Kuntavaaleissa vaikutetaan juuri niihin oman kunnan ja arjen lähiasioihin” Leppänen muistuttaa.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa