Kanta-Hämeen Perusnaiset vaatii suomalaisten arjen pelastamista – Suomi ei saa viedä leipää kansalaistensa suusta

Kanta-Hämeen Perusnaisten syyskokouksen kannanotto.

Jokaisella suomalaisella on oikeus elää arkeaan rauhassa. Ilman jatkuvaa huolta siitä, miten seuraavana päivänä tai seuraavassa kuussa selviää laskuistaan, elämisen välttämättömistä menoista.

Marinin hallitus on kuitenkin kurjistanut kansalaisten arkea urakalla. Ostovoima on romahtanut, mutta hallitus ei siitä piittaa. Se vaatii edelleen kansalaisia kiristämään vyötä, vaikka hallitus on itse ylikireällä ilmastopolitiikallaan kiihdyttänyt liikkumisen, syömisen ja asumisen kustannusten nousua.

Valtion velka tulee paisumaan Marinin hallituksen päätöksillä noin 100 miljardista eurosta yli 150 miljardiin. Kun uusista menoista perataan pois puolustus- ja koronamenot, tulee hallitus polttamaan omilla valinnoillaan noin 20 miljardia euroa kaikkeen mahdolliseen. Se lähettää miljardeja ulkomaille ja on paisuttanut julkishallinnon omia kustannuksia maailman korkeimmiksi. Hallitus ei suostu luopumaan mistään vaan elää yli varojensa niin, etteivät rahat riitä valtion tärkeimmistä ydintehtävistä, kansalaisten terveydestä, turvallisuudesta ja tulevaisuudesta huolehtimiseen.

Arjen kallistumisessa eivät auta hallituksen vaalitemput eläkkeiden ja palkkojen muutamien prosenttien korottamisesta tai tukien kasvattamisesta, koska elämisen hinta kasvaa näitä paljon enemmän. Mitä paisuneempi ja tehottomampi julkinen talous on, sitä enemmän se nostaa arjen kustannuksia ja vaatii veroja ja velkaa, jotka revitään kansalaisten selkänahasta.

Kodeissa eletään jo nyt suu säkkiä myöden, mutta Marinin hallitus ei ole edes yrittänyt tasapainottaa julkista taloutta, joka lopulta ratkaisee sen, minkä hintaista ja kuinka sujuvaa kansalaisten arki on.

Kanta-Hämeen Perusnaisten vaati suomalaisten arjen pelastamista. Julkiset menot ja tekemiset on pistettävä tärkeysjärjestykseen. Julkisen sektorin on aloitettava säästäminen välittömästi, jotta kansalaisten ei tarvitse säästää itseään kuoliaaksi.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa