Kanta-Hämeen Perusnaiset: Pääministeri Rinne otti itselleen oikeuden tehdä diagnooseja ihmisistä

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on kokenut suurta mielipahaa siitä, että politiikasta on tullut rumaa. Vihapuhe ja suvaitsemattomuus ovat pääministerin mukaan yksiselitteisesti tuomittavia ja kaikkia tulee kohdella tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti. Pääministeri Rinne on todennut mm Helsingin Sanomien haastattelussa 20.6.2019 seuraavaa ”Toisen arvostamattomuus ja vähättely leimaavat poliittista keskustelua. Puheilla lietsotaan vihaa muita kohtaan. Se on se, mitä inhoan tässä ajassa”.

Pääministeri Rinne ja 1. varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) (HS 27.10.2019) ovat myös huolissaan eduskunnan keskustelukulttuurista ja hyvistä tavoista. Rinteen mukaan eduskunnan täysistunnossa kuulee jatkuvasti ohipuhumista ja tahallista asioiden väärin ymmärtämistä sekä meluamista. Arvokas käyttäytyminen ja toisten arvostaminen ovat heidän mukaansa hakusessa.

Pääministeri Rinteen huoli on kuitenkin joutunut erittäin outoon valoon viimeistään sen jälkeen, kun hänen tuore kirjansa julkaistiin. Siinä esitetyt henkilöihin menevät kommentit osoittavat halveksuntaa toisia ihmisiä kohtaan sekä suurta tekopyhyyttä. Pääministeri Rinne määrittelee kirjassaan esim. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mielipiteitä sairaiksi ja ottaa siinä sivussa itselleen oikeuden tehdä diagnoosia Halla-ahon mielipiteistä.

Kanta-Hämeen Perusnaiset toteaa, että kaikilla ihmisillä on Perustuslain mukaan oikeus muodostaa omat mielipiteensä ja tuoda ne julki, mutta rajansa kaikella. Pääministerin asemassa olevan henkilön täytyy toimia niin, ettei hänen kannanottojaan tarvitse pelätä tai hävetä.

Kanta-Hämeen Perusnaiset tuomitsee yksimielisesti pääministerin asiattomat ulostulot ja lähettää terveiset pääministerille. ”Pääministeri Rinteen tulee keskittyä hoitamaan lakisääteisiä tehtäviään. Diagnoosien teko on jätettävä koulutetuille lääkäreille, joilla on siihen oikeus ja pätevyys.”

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa