Halpatyö romuttaa Suomen työmarkkinat?

Perussuomalaiset Naiset ry:n Kouvolan kevätkokouksen kannanotto 21.5.2017

Suomeen ollaan luomassa halpatyömarkkinoita ja suurimmat häviäjät ovat naiset ja kouluttamattomat.
”Työvoiman vapaa liikkuvuus ja tarveharkinnan poisto ovat nyt ne avainsanat, joilla elinkeinoelämä ajaa uudistuksia kuin käärmettä pyssyyn,” tylyttää Perusnaisten valtakunnallisen järjestön puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen.

Elinkeinoelämän tavoite on, että kotimaan työmarkkinat ajetaan täyteen ’kolmansista maista’ tulevia siirtotyöläisiä, joille ei ole tarkoituskaan maksaa käypää palkkaa. Kolmansilla mailla tarkoitetaan Euroopan unionin ulkopuolisia maita.

Yle uutisoi äskettäin, kuinka rakennustyömaat ovat täynnä uzbekistanilaisia maalareita, vaikka heitä on Suomessa työttömänä yli 3000. Uzbekkeja palkataan, koska heille voi maksaa sellaista palkkaa, johon virolaisetkaan eivät ole enää tyytyväisiä. Suomalainen rakennusmaalari taas tulee paremmin toimeen työttömyyskorvauksella kuin 8 euron tuntipalkalla.

”Tämä on kestämätöntä, se ei ole kansantalouden eikä yksittäisten ihmisten etu. Emme ymmärrä, miksi ay-liike ei pidä tästä suurempaa ääntä. Ay-liike ei aja pienipalkkaisten eikä naisten asiaa. Se on nähty”, jyrähtää Leppänen.

Halpatyö koskee erityisesti niitä aloja, joille naiset ja vähän koulutetut työllistyvät. ”Haluamme estää tämän kehityksen, haluamme nostaa tämän asian reiluun keskusteluun”, linjaa Leppänen.

Lisätietoja
Puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen
marja-leena.leppanen@nullperusnaiset.fi
p. 040 775 1757

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa