Haloo feministit, naisten puolustajia tarvitaan nyt!

Naisjärjestöt voisivat yhdessä tarttua rohkeasti asiaan nimeltä naisten kokema väkivalta, silpomiset, joukkoraiskaukset tai kunniamurhat, jos ne haluavat. Tätä mieltä on juuri kokoustanut Perussuomalaisten Naisten hallitus.

Perussuomalaiset on ainoa poliittinen järjestö, joka nostaa keskusteluun tyttöjen silpomisia, lapsiavioliittoja tai ulkomaalaisten Suomessa tekemiä joukkoraiskauksia, näkee järjestön puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen. Leppänen on politiikan konkari, joka on saanut katsoa suomalaista elämää monelta kantilta ja monessa roolissa.

Samalla linjalla on Mari Rantanen, Helsingin PerusNaisten puheenjohtaja, valtakunnallisen Nytkis-järjestön puheenjohtaja 2017 ja PerusNaisten hallituksen jäsen. Rantanen on koulutukseltaan poliisi ja ensihoitaja. ”Tyttöjen silpominen on törkeää väkivaltaa, josta rapsahtaa tuomio ja rikoksella on pitkä vanhenemisaika, 20 vuotta. Siitä huolimatta meillä ei ole yhtään tuomiota asiasta. Kuinka voimme rohkaista naisia tekemään rikoksista ilmoituksia tai peräämään oikeuksiaan? Kuinka ohjeistamme neuvolahenkilökuntaa toimimaan? Toivon, että saamme myös monet järjestöt tekemään aktiivisesti työtä silpomisen lopettamiseksi.”

Naisten kokemasta väkivallasta ollaan vaivaannuttavan hiljaa, kun sen tekijöinä eivät ole kantasuomalaiset, harmittelee Mari Rantanen. Hän toivoo tyttöjen ja naisten kokeman väkivallan ehkäisemisen noin laajemminkin olevan yksi niistä asioista, joissa monien nuoriso- ja naisjärjestöjen tulee löytää yhteinen sävel. ”Feministien agendalle tämä kuuluu ilman muuta. Väkivalta on rikollista ja väärin, sitä ei saa puolustella kunniaan, kulttuuriin tai uskontoon liittyvillä asioilla,” näpäyttää Rantanen.

Niin kauan, kun meillä ei ole asiasta yhtään tuomiota, hyväksymme hiljaisesti käytännön, toteavat Leppänen ja Rantanen. ”Emme peräänny emmekä vaikene poliittisen korrektiuden nimissä vaan puolustamme rohkeasti naisten ja lasten oikeuksia ja se erottaa perussuomalaiset naiset selvästi muista,” sanoo Rantanen.

Lisätietoja:
Marja-Leena Leppänen, p. 040 775 1757
Mari Rantanen, p. 040 571 5371

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa