Yrittäjänaiset liputtaa yrittäjä-äidin kertakorvaukselle
Tiedote / Suomen Yrittäjänaiset
Suomen Yrittäjänaiset kannattaa kansanedustaja Veera Ruohon tekemää lakialoitetta, jonka mukaan yrittäjä-äidin yritykselle tulee myös maksaa 2 500 euron kertakorvaus.
Puheenjohtaja Seija Estlander pitää huhtikuun alusta äidin työnantajalle työntekijästä maksettavaa 2 500 euron kertakorvausta ensiaskeleena oikeaan suuntaan.
– Yksi lapsi maksaa äidin työnantajalle kertakorvauksen jälkeenkin liki 14 000 euroa ja se on se summa, jonka Kela jättää korvaamatta.
– Nyt käytössä oleva maksatusysteemi on maatalous- ja teollisuusyhteiskunnan peruja, ja se on iso tulppa Suomen talouskasvulle ja naisvaltaisten firmojen työllistämiselle.
Yrittäjänaiset liputtaa uudelle lakialoitteelle, joka asettaa työntekijät ja yrittäjät äiteinä samalle viivalle.
– Yrittäjän sosiaaliturvan ei pitäisi kuulua yrittämisen riskeihin. Eikä ole yrittämisen riskin sosialisointia, jos pienyrittäjän sosiaaliturvaan pistetään paukkuja.
– Yrittäjät ansaitsevat turvan äitiyden, sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalle siinä missä muutkin kansalaiset.
– Liittomme rummuttaa vahvasti perhevapaakulujen eli vauvalaskun tasaamisen puolesta kaikkien työntekijöiden ja työnantajien kesken.
– On hienoa, että ongelmaan on nyt herätty, joskin viime aikoina syntyneet perhevapaamallit pureutuvat äidin ja isän ajan jakamiseen, vaikka nyt on korkea aika puhua myös rahasta.
– Nyt on myös aika tilkitä pienyrittäjän sosiaaliturvan porsaanreiät ja tähän urakkaan kuuluu esimerkiksi yrittäjän sairausajan karenssin supistaminen vielä tällä vaalikaudella yhteen päivään Seija Estlander summaa.
Lisätiedot:
Seija Estlander, puheenjohtaja, p. 050 302 8460
Suomen Yrittäjänaiset, www.yrittajanaiset.fi
Suomen Yrittäjänaiset on valtakunnallinen etujärjestö, joka edustaa mikro- ja pk-yrittäjiä, vaikuttaa yritysten toimintaympäristöön, tuo esille erityisesti yrittäjänaisten kokemuksia yrittäjyyden arjesta ja kannustaa naisia menestyvään yrittäjyyteen. Olemme vuonna 1947 perustettu itsenäinen järjestö, johon kuuluu noin 70 paikallisyhdistystä ja lähes 6 200 jäsentä.