Yrittäjänaiset liputtaa yrittäjä-äidin kertakorvaukselle

Tiedote / Suomen Yrittäjänaiset

Suomen Yrittäjänaiset kannattaa kansanedustaja Veera Ruohon tekemää lakialoitetta, jonka mukaan yrittäjä-äidin yritykselle tulee myös maksaa 2 500 euron kertakorvaus.

Puheenjohtaja Seija Estlander pitää huhtikuun alusta äidin työnantajalle työntekijästä maksettavaa 2 500 euron kertakorvausta ensiaskeleena oikeaan suuntaan.

– Yksi lapsi maksaa äidin työnantajalle kertakorvauksen jälkeenkin liki 14 000 euroa ja se on se summa, jonka Kela jättää korvaamatta.

– Nyt käytössä oleva maksatusysteemi on maatalous- ja teollisuusyhteiskunnan peruja, ja se on iso tulppa Suomen talouskasvulle ja naisvaltaisten firmojen työllistämiselle.

Yrittäjänaiset liputtaa uudelle lakialoitteelle, joka asettaa työntekijät ja yrittäjät äiteinä samalle viivalle.

– Yrittäjän sosiaaliturvan ei pitäisi kuulua yrittämisen riskeihin. Eikä ole yrittämisen riskin sosialisointia, jos pienyrittäjän sosiaaliturvaan pistetään paukkuja.

– Yrittäjät ansaitsevat turvan äitiyden, sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalle siinä missä muutkin kansalaiset.

– Liittomme rummuttaa vahvasti perhevapaakulujen eli vauvalaskun tasaamisen puolesta kaikkien työntekijöiden ja työnantajien kesken.

– On hienoa, että ongelmaan on nyt herätty, joskin viime aikoina syntyneet perhevapaamallit pureutuvat äidin ja isän ajan jakamiseen, vaikka nyt on korkea aika puhua myös rahasta.

– Nyt on myös aika tilkitä pienyrittäjän sosiaaliturvan porsaanreiät ja tähän urakkaan kuuluu esimerkiksi yrittäjän sairausajan karenssin supistaminen vielä tällä vaalikaudella yhteen päivään Seija Estlander summaa.

Lisätiedot:
Seija Estlander, puheenjohtaja, p. 050 302 8460
Suomen Yrittäjänaiset, www.yrittajanaiset.fi

Suomen Yrittäjänaiset on valtakunnallinen etujärjestö, joka edustaa mikro- ja pk-yrittäjiä, vaikuttaa yritysten toimintaympäristöön, tuo esille erityisesti yrittäjänaisten kokemuksia yrittäjyyden arjesta ja kannustaa naisia menestyvään yrittäjyyteen. Olemme vuonna 1947 perustettu itsenäinen järjestö, johon kuuluu noin 70 paikallisyhdistystä ja lähes 6 200 jäsentä.

Kirjoitettu 11.4.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa