Antikainen: Kiteen poliisiaseman alasajoa ei saa toteuttaa – sisäministeriön puututtava asiaan!

TIEDOTE 22.10.2020

Itä-Suomen poliisilaitos on täsmentänyt kohua herättäneitä keskittämissuunnitelmiaan. Uuden linjauksen mukaan Pohjois-Karjalan kenttähenkilöstön virkapaikat tulevat säilymään entisellään Lieksassa ja Nurmeksessa, mutta Kiteen henkilöstö siirtyy Joensuuhun.

”Kiteen poliisiaseman alasajo on ehdottomasti estettävä. Pohjois-Karjala tarvitsee kenttäväkeä jokaiselle asemalle eikä harvaan asuttuja alueita saa jättää oman onnensa nojaan. Vasteajat ovat jo ennestään kestämättömiä pitkien etäisyyksien vuoksi. Miten sisäministeriö voi hyväksyä nämä suunnitelmat?”, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kysyy.

Strategiaryhmän esittämä keskittämissuunnitelma sai voimakasta kritiikkiä kenttähenkilöstöltä ja etenkin vasteaikojen epäiltiin heikentyvän. Myös ajoitus herättää ihmetystä, sillä vuoden 2021 talousarvioon ehdotettiin lisämäärärahaa poliisin henkilöresurssien kasvattamiseksi.

”Suomalaisten on voitava luottaa viranomaisten apuun hädän hetkellä. Tätä luottamusta ei missään nimessä saa rapauttaa supistamalla poliisiasemien toimintoja. Sisäministeriön on puututtava asiaan välittömästi”, Antikainen vaatii.

Lisätietoja:
Sanna Antikainen
050 514 3140

 

Kirjoitettu 22.10.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa